A Ars Aequi Advocats estrenem web i blog on publicarem curiositats i notícies. Anem als orígens, per començar tirarem molts anys enrere i us explicarem el significat del nostre nom.

El nostre Dret civil enfonsa les seves arrels en el Dret Romà i és fruit d’una llarguíssima tradició històrica. Encara avui, l’estudi de les antigues institucions jurídiques és una eina molt útil per a la comprensió i interpretació de les normes actuals. El nom del nostre despatx és un petit homenatge al llegat d’aquestes institucions antigues, que ens ajuden a mantenir una visió coherent i de conjunt de l’ordenament jurídic privat. “Ars Aequi” forma part de la definició del Dret que va fer el jurista Romà Cels, “Ius est ars boni et aequi”, que vol dir “el Dret és l’art d’allò bo i just”. L’al.locució va ser inclosa pel també jurista romà Ulpià en el Digest, obra encarregada per l’emperador Justinià I, que compilava la jurisprudència romana, i va ser publicada l’any 533 d.c.
A Ars Aequi Advocats ens apassiona el Dret Civil. I en honor a la història del dret, vam triar aquest nom tan difícil de pronunciar però que veiem és una definició molt apropiada per a la nostra feina.

Ars Aequi, els orígens i el signficat del nostre nom
Etiquetat a:                    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.